Keltainen Lintu Suomessa

Tanskan kansallislintu. Pää, siivet, pyrstö, kurkku ja rinta ovat mustat; muu alapuoli ja selkä ovat harmaat. Äänet: Laulu kuuluvaa ja rauhallista, toistaa samaa aihetta kertaa. Ulkoasu: Ruskean ja harmaan kirjava, tukeva. Koko: 60—65 cm, suurempi kuin sinisorsa. Keikuttaa pitkää pyrstöään kulkiessaan.

Tunnistatko pihalinnut? Esittelemme pihojen yleisimmät vieraat

Ulkoasu: Pääosin synkänruskea, mutta vatsapuolella, siivillä ja pitkässä pyrstössä oranssinpunaista. Ulkoasu: Leveät pyöreäpäiset siivet vähän pidemmät kuin hiirihaukalla. Metsäviklo Metsävikloon hieman mustarastasta pienempi ja solakampi. Lintulaskijatapaamiseen osallistui lähes keltainen lintu suomessa kiinnostunutta Lintulaskijoiden etätapaaminen Ulkoasu: Teräväkärkiset siivet ja pitkä pyrstö.

keltainen lintu suomessa

Pikkuvarpusten paino (fysiikka) putosi – kukaan ei tiedä miksi

Sinitiaiset ovat mieltyneet lehti- ja sekametsiin, pihoihin ja puistoihin. Lähes koko maassa kaupungeissa, kylissä ja maalaistalojen pihapiireissä. Päälaella muutaman höyhenen töyhtö, joka koiraalla on pitempi kuin naaraalla. Varpuspöllöllä on tapana varastoida osan saaliistaan erilaisiin koloihin pahan päivän varalle. Siivellä on sekä valkea että hohtavansininen, mustaraidallinen laikku. Ulkoasu: Vatsapuoli koiraalla punainen, naaraalla harmaanruskea.

braun pro 500

Keltasirkku, Emberiza citrinella – Linnut – LuontoPortti

Myös hyönteiset maistuvat kesäaikaan. Ulkonäkö: Pieni keltainen lintu suomessa yläpuolelta tasaisen ruskea ja alapuolelta valkea kahlaaja, jolla voimakas jyrkkä väriraja rinnassa. Koiraalla juova on leveämpi ja selvempi kuin naaraalla. Koko: Noin 15 cm, peipon ja viherpeipon kokoinen. Viherpeippo on varpusen kokoinen 15 cm tukevanokkainen peippolintu. Syö pelkästään kaloja. Pesä on hyvässä suojassa kiven onkalossa.

BirdLife Suomi | Tavallisia talvilintuja

Muuttolinnut – Vesilinnut ja lokit. Ruisrääkkä Ruisrääkkä on räkättirastasta isompi ja tanakampi. Koiraalla juova on leveämpi ja selvempi kuin naaraalla. Sillä on musta kurkku ja päälaki sekä tukeva kekomainen nokka. Punarinta Punarinta on äärimmäisen yleinen Lapin eteläosia myöten. Päälaella on mustaa ja kupeissa selkeästi tummaa viirua. Urpiainen on noin vihervarpusen kokoinen, pieni 13 cm , yleisväritykseltään harmaa, juovainen lintu.